logo.jpg
Search

Rykke til Lykke

Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert! – Pippi Langstrømpe

Pippi Langstrømpe er verdens sterkeste jente. Hun er også smart. Hun har en god holdning. Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert! Å være litt Torgeir og gå inn i økten med en positiv, nesten naiv holdning, med et ønske om forbedring, er viktig. Uten motivasjon lærer vi ingenting. Derfor synes jeg det var utrolig gøy å være på verftet i dag.

Dere ble konfrontert med verdens mest tekniske øvelse. Dere skulle gjøre verdens mest tekniske øvelse totalt 54 ganger på 27 minutt. Volum. Teknikk. Øving. Jeg (Vegard Løvereide Lindtner) var pessimist og fryktet at enkelte ikke var så gira ? Men ble meget positivt overrasket ❤️ For da dere stilte dere opp foran meg for å øve, rake i ryggen med et beskjedent smil dratt over fjeset, så jeg at det var ikke Eline, eller Astrid, eller Steffen, eller Andreas, eller pessimisten Vegard som stod der. Men foran meg skuet jeg over et bredt og lykkelig hav med Pippi Langstrømper. Og med en god holdning forbedret så å si alle seg i løpet av timen!! Tipp, topp, tommel opp!

Som sagt er snatch verdens mest tekniske øvelse. Når vi begynner å lære snatch gir det ikke så mye mening. Vi blir fort forvirret. Går oss kanskje litt vil i alle de små tingene vi skal gjøre. Vi skal ha slappe armer og brystet hit, skyve med bena og se frem og ned og dra oss under stangen og all slags merkelige ting. Det beste tipset jeg kan gi fikk jeg fra Zekiye – vår eminente og storslagne vektløftertrener. Hun slo meg over hodet med pinnen og sa: «Dumme Vegard, tenk ikke på alt, men velg deg en ting å fokusere på!»

Mitt beste tips til dere er derfor det samme som Zekiye sa til meg. Velg en ting. Få stangen inn i hoften, slapp av i armene, skuldrene over stangen. Samme det. Bare velg deg en ting. Og mestrer du den kan du bygge videre på det fundamentet.

Til sist ønsker jeg å gjenformidle beskjeden som ble gitt på facebook i dag. Comp Class  starter opp neste fredag 18:30 – 20:00. For de eldre av oss er timen veldig lik gamle Power Night. Det er en litt lengre økt, på tampen av uken, uten instruktør. Det er alltid mulig å skalere øktene og dere får alltid hjelp av de rundt dere om dere har spørsmål #Community. Personlig synes jeg det var veldig gøy, og håper dere alle prøver det ut! 

Legger ved en link til Lubomir Kafonek’s youtube kanal. For de spesielt interesserte. Lubomir er deilig og mobil som en gummistrikk. Han er olympisk vektløfter og har en rekke videoer på YouTube angående hvordan man kan strekke og forbedre vår mobilitet. Han har også gode tips til oppvarmingsøvelser.

Takk for en vakker, velsignet, og vidunderlig tirsdag ☺️

Vegard. Out. 

0 views

© 2020 by Verftet