top of page
logo.jpg
Search

Heavy day: Backsquats - 03. juni. 2021

God torsdag!


Marie her <3 Vil bare starte med å si tusen takk for alle tilbakemeldinger på at jeg har fått fast stilling her på Verftet. Setter veldig stor pris på alle gratulasjoner og motiverende ord. Det er på grunn av dere at jeg har valgt dette yrket og det å få så god respons på jobben jeg gjør, får meg bare til å ville gjøre det enda bedre! Dere får meg til å smile hver eneste dag og jeg gleder meg til fortsettelsen <3


I dag har vi hatt en ordentlig fin økt på planen. Hvem sier vell nei takk til en god halvtime med kun tunge knebøy? Ingen skyhøy puls og ikkeeksisterende pust, kun tung løfting, elsk.

Hvorfor gjøre knebøy? Dette er en basisøvelse som inkluderer de store muskelgruppene. Knebøy er selvfølgelig ikke noe man er nødt til å gjøre, fins jo alltid alternativer, men det er en utrolig god øvelse da den inkluderer så sinnsykt mange muskler og hjelper derfor mye for å øke styrken. Samtidig som øvelsen inkluderer store og viktige muskler så er den god for å få bedre balanse og mobilitet. I vårt tilfelle og mye av grunnen til at vi setter av en hel økt til å kun gjøre knebøy, er fordi den vil hjelpe oss på stor vei til å bli bedre i clean, snatch osv. En sterk knebøy vil hjelpe masse i en clean.

I dagens økt så skal vi i løpet av 30 minutter gjennomføre10 sett med 3 repetisjoner av knebøy, hvor vi gradvis bygger opp til 3 tunge reps. De tre første settene skal være oppvarming, så helt lette vekter. De neste fem settene er selve "økta", hvor fokuset er å bygge opp til så tungt vi kan/vil. Her gjør det ingenting om vi feiler på en rep eller to. Det åttende settet skal være det tyngste, så her må vi ha en plan fra starten av på hvordan vi bygger opp. Etter det tyngste og åttende sett så skal vi gjøre 2 dropset. Her går vi ned til den vekta vi hadde på ca. sett 3-4. Grunnen til at vi gjør dette er for å øve på teknikk selv når vi er slitne. Det er også veldig overraskende hvor lette disse vektene vil føles etter å ha løfta ganske tungt.

På hulk-skaleringen i dag er fokuset på teknikk, her er ikke målet å løfte så tungt som mulig.


På økta i dag har vi hatt fokus på dybde i knebøyen. Det som er så fint med CrossFit er jo at det er funksjonell trening. Øvelsene vi gjør er derfor knyttet opp til bevegelser vi møter i hverdagen. I mange situasjoner som vi møter så er vi avhengige av å kunne gå ned i en dyp knebøy, derfor gjør vi akkurat dette på trening.

Nok en herlig dag er over. Ha en fin kveld videre så sees vi i morgen <3232 views
bottom of page