top of page
logo.jpg
Search

Hang Squat Snatch & Hang Snatching With Friend - 17.november.2022

Dagens største nyhet.


Fra og med neste uke slettes SugarWOD appen. Vi ser at medlemmene våre "cherry picker" øktene som blir lagt ut.


Seeee yaaa SugerWOD. Back to the gooood old days 🏆🎉. Every day is a surprise 🤩.

Neida, så er vi jo ikke helt der dessverre (spør du meg). Men dagen i dag har vist tydelig cherry picking derfor så passte det bra at det ikke ble rant på tirsdag.


Torsdag Rant


Hva er prinsippet til CrossFit som gjør at det har fått suksess i hele Verden? ; har du tenkt på det noen gang?


Det er flere årsaker, men en av de viktigste. Produktet er bra, det funker, det gir resultater.


Men hvorfor gir det resultater?


Greg Glassman så at funksjonelle øvelser kan måles i kraft. Enhver funksjonell øvelse må gjennomføres av flere ledd på likt. Bicep curls vil da ikke være funskjonell mens en skulderpress vil være det.


Nå har vi jo akkurat hatt noe spennende i verden. Artemis 1 skal til månen, starten på at mennesker skal gå opp og være der foralltid. Spennende, men out of context. Into context igjen vil være at for å finne ut hvor mye kraft raketten trenger for å komme seg til månen må du bruke formelen Power = Force x Distance / time.


Effektiviten til CrossFit kommer fra at vi mennesker også skaper kraft når vi jobber. Move large loads, long distance, quickly. Om du veier 80kg og tar 100 knebøy for tid flytter du 80kg 100 ganger og skaper relativt mye kraft avhengig av hvor fort du gjør det. Move small loads, short distance, slowly. Om du tar 20kg bicep curls, helt rolig 100 ganger blir det regne stykke annerledes.


Jeg håper du fortsatt er med meg, vi skal warp it up!


Snatch er den øvelsen i verden som skaper mest kraft, den er vanskelig, krevet mye bevegelighet men er desidert oppe blant den mest effektive øvelsen for å få resultater til å kick ass in daily life / human performance.


Så hvorfor møter så lite mennesker opp på trening i dag? - Ikke vet jeg, de hadde muligheten til å investere, lære og bli bedre på en øvelse som ville gitt de fantastiske resultater, men de resultatene hadde ikke kommet i dag og det er vell en annen rant.


En av årsakene til at jeg har dedikert mye av min tid til nå på CrossFit er at modellen tilstreber det som er mest effektivt for å bli godt trent. CF tilstreber ikke hva som er enklest eller mest behalig. Som jeg har sagt mange ganger før, det enkleste business wise for oss var å hoppe på box, svinge KBs og kjøre 40-50 stk på timene #gooodbusiness. Men det gjør vi ikke, både trenere og atleter er frusterte, gjør sitt beste og det gjør at resultatene kommer. Ikke i dag, ikke i morgen, ikke dagen etter heller. Men tilslutt. I mellomtiden kommer det jo heldigvis masse mestring 😆


MAX Box-jumps var spennende, mye imponerende spenstige folkz !


Lars endte opp med 44" til slutt, men fikk selvfølgelig ikke det på film...For de som leste ranten og tenkte, Artemis 1, det må jeg vite mer om.


50 min med 100% fun, fun, fun


Jeg tar veldig gjerne en prat om verdensrommet i sofakroken for de som liker slik 😅Julegaver?


Lyst å bli ferdige med julegavene? - Kjøp julegave hos oss da vell. Om det er kurs, klær, prøvemåned, personlig trening, kostholdsveiledning eller så kan vi lage egne pakker til dine behov 🙌.


info@crossfitverftet.no


I morgen er det fredag og team økt! =)


Sees i morgen,

Andrea & Andreas

192 views

Comentarios


bottom of page