top of page
logo.jpg
Search

Front-Squats med 3 lange sekund pause

Klagefritt Verftet

Vi pratet litt igjen på morgentimen i dag om det å klage/syte/være negativ. Poenget er ikke at vi skal være politi og leite etter noen som klager for å gjøre burpees, det skal ikke bli sport i det. Er det veldig innlysende at noen drar ned stemningen/klager så tar alle 10 burpees med godt mot men poenget er at vi skal innlyse at om du har en dårlig dag og offer, klager og prater seg selv ned ødelegger dette stemningen på timen for alle som er der. Be like Thomas, alltid glad og fornøyd, har du en dårlig dag så hold det for deg selv :D.

Forøvrig så klager dere veldig lite og er veldig positive som bringer god stemning, og per morgentime så har ingen fått burpees enda 😀

Vi fortsatte dagen klagefri på ettermiddagstimene.

Økten idag var en oppbygning til en daglig 1RM frontbøy med 3 sekunder pause i bunn. Her var det mange som fikk kjenne på det å være «time under tension». Hvor trykket er høyt for å holde en fin form i hele løftet, sitte i en stilling hvor muskler i sete, lår og korsrygg hele tiden er i aktivitet, for så å presse seg opp. Det vi gjør med frontbøy er å «tvinge» frem en nærmest perfekt form for kroppen å gjøre knebøy i, er en litt frampå faller stangen.

Mange bra løft idag! Eli som aldri hadde tatt frontbøy før, gjorde dette med en fantastisk bra teknikk, og løftet tungt!

Det ble en liten fight mellom Morten og Otto, om hvem som kunne løfte tyngst. De gamle er eldst, Otto kjørte på med 110 kg, 3 sek pause i bunn og rett opp. Morten prøvde, men klarte nok dessverre ikke holde følge. Måtte kaste inn håndkleet etter x antall forsøk. I crossfit har alder ingenting å si!

Til avslutning kjørte vi en acc. work hvor målet var å gjøre oss mer stabile i kjernen. Stu Mcgill har kommet med 3 øvelser kalt, The Mcgill Big Three. Han er en ekspert når det kommer til rehabilitering og forebygging av ryggskader. Mange har en for svak kjerne, som gjør at vi ikke klarer å holde ryggen stabil gjennom løftene vi tar, om det er markløft eller bøy. Mcgill sitt oppsett er å gjøre statiske øvelser, korte repetisjoner med mindre pauser, og mange sett, med formål å styrke kjernen til at ryggen kan holdes helt rigid i løftet. Legger ved en lenke hvor alt forklares bedre.

https://www.elitefts.com/training-logs/the-mcgill-big-three/

Dette er øvelser som alle på Verftet har godt av å gjøre, og det beste med dem, er at de er tilgjengelige for alle og kan gjøres hvor som helst.

Husk husk! Konkurransen 18.6 og fest, på lørdag 7. april. Kom kom, det kommer til å bli helt konge.

6 views

Comments


bottom of page