top of page
logo.jpg
Search

The Chief 8. Februar 2019

God dag. Akk min umulige glede. Den glede som deles med dere digre sjeler hver dag. Spesielt kjekt var det i dag når «the chief» kom for å ære oss med sin velmente intensitet.

The Chief ærer alle Chief Petty Officers av den amerikanske marinen. Både de levende og de lenge siden døde. Den ærer de sterkes offer, de deiliges disiplin, den ærer personer og deres familier, som viser dedikasjon til deres land og deres mandat. Den ærer personer med en usedvanlig sterk karakter. På tavlen ser den slik ut:

5×3 min AMRAP 3 Power Clean 6 Pushups 9 Airsquat

I dag fokuserte vi på to ting. Negativ Split og Karakter ( Tenk: litt Virtuosity). Sistnevnte begynner jeg med. Karakter. Det er ikke snakk om en obskur grad på bakenden av et diplom, et enderesultat. Ordet ligger sløvt og nærme det engelske character (of person). Og hva betyr dette for verftet. La meg starte med et eksempel, hverken nytt eller friskt eller spesielt mirakuløst, men lite og sterkt, potent og full av hverdagsmagi.

Elise Stray eksemplifiserer begrepet karakter. Hun vant en lenge higet etter pris på julebordet. Men en ære større og gjevere og vakrere gjør hun hver dag. Elise er glad på trening, heier andre frem og ønsker dem godt. Hun dedikerer seg til å gjøre ting rett. Hver eneste ting. Airsquats, Vendinger, Wallballs. Hun holder seg til en standard. Er ærlig med seg selv og andre, hun prøver å løfte tungt når hun ser teknikken holder. Feiler av og til, men mestrer oftere.

Jeg husker Elise etter en økt like før jul. Det var kveld. Elise liker å trene på morgenen før jobb, men hun kom i dag litt senere på dagen. Det var wallballs skrevet i rennende rødt over tavlen. Hun strevde, kjente ballen lå tyngre, trøttere i armene enn vanlig. Hun bet og slet og kom seg gjennom økten. Etterpå sa hun:

«Jeg visste ballen var tung. Men jeg gikk for det. Valgte en litt tyngre skalering, fordi hadde jeg valgt en lettere ball ville det blitt for enkelt. Jeg ville frest, fråtset i reps. Enevendt, ville jeg gjort, scoreboarden. Jeg bommet på streken et par ganger. Så jeg tok et par reps ekstra. På den måten vet jeg at jeg ikke jukset til meg noen reps».

Det er karakter. Å velge det tunge og vanskelige, en skalering vi er usikre på. Å gjøre alle reppene så bra vi kan. Om vi kommer til kort, da tar vi en pause og fullfører repsene i tråd med standarden. Vi korter ikke på noe.

En som viste karakter i dag var Gro. Gro var usikker på Power Cleans. Jeg så på henne, hun på meg. Hun spurte om hun skulle laste av vekten, gjøre det enklere. Jeg sa nei. Teknikken er bra, stangen beveger seg bra. Gå for den tunge. Elsk med den. Gjør den din. Du får kanskje mindre runder, men intensiteten går opp. Og Gro sto i det. Hun mestret. Var fornøyd etterpå. Måtte ta noen pauser på pushups også, men hun presset. En nedskalering ville vært en skalering for lett. Tommel opp.

Mange andre viste karakter i dag også. Mons fra Sverige kom inn med sin kollega og viste karakter. Gjorde masse airsquats nydelige for en treners øye. Steffen ble kjeftet på, albuene forlot kroppen på pushups, ryggen svaiet litt, men han rettet opp. Gjorde det tyngre for seg selv og holdt standarden. Karakter. Toppkarakter. 6.

Av annet nytt måtte Elisabeth følge sin datter på toalettet mid-wod. Bra prioritering. Vegard hoppet på høye bokser og landet med knærne, bang på boksen, Tinna slet med sykkelen, Ben mestret Handstand walk. Andreas programmerte en nydelig comp-class. Vegard knuste bena på sykkelen. Walther banket ut styrke i løfterommet.

Til slutt. Negativ split. Målet for dagen. Spare litt bensin i bilen. Ha litt å gå på. Avslutte amrap nr. 5 sterkt. Jobbe opp i intensitet fra amrap til amrap isteden for å tømme tanken på nr. 1. Håper jeg klarte å formidle det på en god måte. Håper dere klarte det. Det krever karakter. Å holde igjen når vi vet vi kan gå litt raskere akkurat nå. Det krever karakter. Karakter gjør oss sterkere i lengden, sunnere også, og blidere.

Ta- Ta ❤️

Vegard

7 views

Comments


bottom of page