top of page
logo.jpg
Search

Strict Press & Body Armour 24. Januar 2019

Deilig dag dere deilige, digre, dritsterke venner <3

En kjapp sak før dagens økt. Har du en bil? Tenk litt på det. Er det en Toyota Prius? En Mercedes Benz? En blodrød ferrari? Eller en bredrumpet lamborghini? El-bil? En brystfager porsche? Er tåket åpent slik at håret blåser i vinden? Hvordan ser dashbordet ut?

Og bensinmåleren i bilen. Hvor peker den? Er tanken tom? halvtom? full? halvfull? Et sted midt imellom? Hvis bilen din er gammel er den kanskje brukket og bøyd og aldeles upålitelig. Men fra nådeløs spøk til tullete revolver.

Har du alltid litt ekstra bensin i tanken? Fyller du før den er tom? Er tanken alltid full? Full fordi plutselig må du kanskje ta en svipptur innom Kristiansand eller et sted langt borte og du passer på, er rutinert, slik at det alltid er mer bensin i bilen om du trenger.

Hva med bankkontoen din? Har du, som undertegnede, 20.000 kr hver lønningsdag og 0 kr alle de andre dagene i måneden? Eller er bankkontoen din full? Kanskje du har en sparekonto lagt og gjemt og glemt bort for regndager? Kanskje har du et “Fuck-You” fond til å leve på når du blir lei sjefen?

Hva snakker jeg om? Hvorfor stiller du så mange spørsmål? La meg forklare med et bilde.

Om jeg spør deg: er fitness viktig for deg? Da sier noen ja, noen nei. Vi har tross alt obligasjoner og oblater og familie og et hav av papirer på jobb. Men spør jeg deg: er helse viktig for deg? Da sier du nok ja. Ingen har lyst å være syke. Helse er faktoren som lar oss leve lange, lykkelige liv. Som sender oss smilende på regntur med familien? Som får oss opp om morgenen? Som gjør at vi kan nyte livet og arbeidsdagen og ha energi og glede og smil til overs for dem vi elsker og hater og gleder oss til å slite ut verden med.

The Sickness – Wellness – Fitness Continuum er en modell brukt av crossfit founder, handyman, og greske gud Greg Glassman for å forklare Crossfit. Det finnes andre modeller, men denne er i fokus i dag.

Kort fortalt er modellen et kontinuum, et spekter, som symboliserer helse. Blodtrykket ditt. Din FRAN tid, din 1 RM markløft, din bentetthet, muskel- og fettmasse. Ditt kolesterol og din hjerterytme og det som finnes i blodet ditt. Alle disse og flere er markører for din helse. Og mange av oss ønsker helse. Mange er kanskje ikke opptatt av fitness. Men hva med når bilen blir gammel? Når vi bikker 25 og nedgangstiden starter. Når bilen ikke starter så lett. Når bensinmåleren sliter, vinker opp og ned og ingensteds. Da er det greit å ha litt ekstra fitness i banken.

Gregg Glassman brukte selv denne forklaringen. Ha litt ekstra fitness, litt ekstra penger å rutte med. Blir du syk kan du ta av sparefondet, sykdommen som degraderer din helse drar deg ikke mot sickness, men mot wellness. Likeså, alderen drar deg ikke mot syk, men mott wellness. God helse. Litt ekstra fitness kan komme godt med i tunge tider. Tenk på det. Folk som er på vei mot fitness på spekteret er mindre utsatt for sykdom og mer utsatt for å leve lange aktive liv.

Men til økten!

Strict Press 5-3-1 Amrap 13 10 Strict T2B 10 Strict Press 5 Legless Rope Climbs

En gratulasjon er nødvendig og sendes per post til Jan Morten Anvendsen. Ikke bare er han anvendelig, Jan Morten klarte også sin første høye ropeclimb, også klarte han en til, og en til. Jan morten er deilig. Var deilig. Vil alltid være deilig, for han beviste at klarer man en, da klarer man også to. Refererer her til dagens vakre spørsmål. Klarer man 2 om man klarer 1?

En gratulasjon sendes også per post til alle andre som kom på trening i dag. Dere bevegde dere et hakk i riktig retning på the sickness-welness-fitness continuum. ??

Økten var blytung, spesielt siden det var Strict. Skaleringene var lagt opp til at både B og C skulle føles blytung, og det lyktes vi med. Eskild, full av mannesvette og en teknikker med fitness level 1000 sa det var tungt. Jenny presset seg blå og rød og tom i ansiktet. Bensinmåleren var på null. Nå venter deilig resitusjon før ukens siste, og deiligste, og vakreste og mest fullkomne dag. Fredag.

Ses i morgen ???

Vegard

1 view

Comments


bottom of page