top of page
logo.jpg
Search

Snatches – you & me again

Snatches – allday. Dritt vanskelig, hvorfor gjør vi det som er vanskelig når vi kan gjøre det som er lett? Godt spørsmål. Leser du dette kommer du garantert til å lære noe i dag 🙂

Greg Glasman som grunnla CrossFit la masse teori til verks. En av tingene vi lærer på CF Level 1 kurs er at kroppen har 10 vesentlige generelle fysiske egenskaper.

Som dere ser på bilde blir de 4 første bedre via trening, eksempelvist skal du bli sterkere i knebøy må du trene knebøy, relativt medium tungt, fra 60-100% av 1 RM.

Power og Speed blir bedre via både organic og neurological.

7-10 blir bedre via øvning. Altså for å bli bedre på å balanse må vi øve, det hjelper ikke å komme inn etter 5000k run med makspuls og øve på å stå på line.

Her kommer poenget. I dag gjorde vi snatch (på norsk rykk). En øvelse der alle de 10 generelle fysiske egenskapene kommer inn i bilde. Altså en øvelse vi kan få trent alt på, så effektivt at det er morsomt å tenke på. Ser vi på bilde til høyre kan dere fortelle meg hvor mange fysiske egenskaper den maskinen trener. Det er iallefall ikke mange.

Snatch er vanskelig ja, det krever masse øvelse, som veldig mye av de vi gjør. Men det gir oss ikke bare resultater, men de resultatene vi vil ha. Dette er en fantastisk treningsform som jeg er veldig glad at jeg får lære til dere hver dag <3

En forståelse for hva hver enkelt er

Kjekt å snatche tmed dere idag 😀


1 view

Comments


bottom of page