logo.jpg
Search

Smooth – 25. September 2019

Det er sagt før og sies igjen. Community er det som skiller Crossfit mest fra tening i sal, i hall, i stall, eller ute alene i skogen. En av grunnideene i metodologien er at de som trener sammen er med å heie på hverandre, holde hverandre ansvarlige og presse hverandre videre. Vi får ofte mer intensitet når vi trener sammen og kan presse oss ved siden av gode venner, enn om vi hadde trent mutters alene i et traust rom med øretelefoner på. Mer om dette til slutt.

Økta i dag var en skikkelig skulderøkt. Tema i dag var at en burde heller være var og velge en for lett skalering enn en for tung skalering. Elisabeth var vakker og gjorde helt rett, valgte en litt lett/tung strikk, for hun tenkte fremover. Det er 60 pullups. Det blir tungt. Jeg tar det en smule piano. Og jaggu meg ble ikke Elisabeth rød og glad og fornøyd og sliten vakker på en måte umåtelig vanskelig å forstå.

I dag var det viktig å ha albuene tett Ha en god posisjon for skulderen. Mange er av en oppfatning om at når det blir tungt så kan albuene virre ut til siden og flørte og leke med sidemannen. Men dette er ikke sant. At albuene går unødig langt ut er en kompensering. Når vi er svake i en posisjon må vi trene den posisjonen og det rette bevegelsesmønsteret. Ikke kompensere med et ugunstig, men muligens (akkurat nå) sterkere mønster. Det samme gjelder HSPU. Det samme gjelder knebøy. Knærne skal i linje med tærne og ut. Vi kan være sterkere om vi vender knærna inn, men det er en ugunstig posisjon. Vi må trene, få gode bevegelsesmønstre, bli sterke i de sunne posisjonen. Hvis ikke kan vi ende opp med å trene på oss en skikkelig mannevond skade. Dagens tips.

Men så: Community! For i dag var Geir «den mektige» Kåre på trening. Heat 1 ble ferdig. De ryddet ikke, men kom løpende for å støtte deres kjæreste kjære Geir Kåre. OG Geir Kåre fikk havbredder med applaus, klapp og en årsdose av heiing. Og Geir pushet og ble rød og felte en smal enslig tåre. Han tørket seg om pannen. Svettet litt mer. Smilte litt. Glødet. Og det varmer hjerter at vi som boks kan sette slike eksempler, og heie på hverandre og ønske hverandre godt. Geir Kåre kåres dermed til årets jernmann – og siste time får pris for årets heiagjeng.

I andre nyheter ønsker Geir Kåre en flott morgendag med mye væske og mat og deilig restitusjon. Benedicte mente hun ikke var så sterk, men undertegnede kan avkrefte dette og bekrefte at Benedicte er mer enn sterk nok! Tommel opp! Undertegnede er ellers skuffet over laber respons på kjempevits på tavla.

Og i dag var en dag for store tanker. Undertegnede og Hilde og Annette snakket i morgengryet og konkluderte med at skjebnen er blind: behandl (?) hver dag som en nådefull gave. Undertegnede og Carl konkluderte med at alle folk er snille – spesielt i Stavanger (selv om de høres sytete ut). Og Torgeir sa at relasjoner er viktige, community er viktig, og hvis du strever og ønsker å gjøre noe bra: vær et medmenneske!

God Natt!!

Team Verftet 😍

0 views

© 2020 by Verftet