top of page
logo.jpg
Search

Overhead complex and over the edge - 07.juli.2021

God kveld folkens, Marie her :D


Begynner dagens blogg med å fortelle en skikkelig glad-nyhet! Thaddeus kom til Haugesund i går og i dag kom han en tur innom Verftet. Han fikk en omvisning, pratet med oss coacher og hadde selvfølgelig dagens økt sammen med Andreas. Utrolig hyggelig å møte Thaddeus og jeg er hundre prosent sikker på at han kommer til å gjøre en veldig bra jobb her hos oss.

Ser dere Thaddeus så er det bare å si hei og ønske han velkommen hit!Over til dagens økt. En økt som jeg hvert fall undervurderte bittelitt... Eller overvurderte jeg med selv? Ikke godt å si... Gøy var det uansett, hehe.


Så, til å sette i gang økta så begynte vi med overhead complex. Hvert 90. sekund skal det gjennomføres 1 power snatch etterfulgt av 3 overhead squats. Å for å gjøre alt litt tyngre så skal vi sitte i en aktiv overhead squat i 5 sekunder etter hver rep. Dette skal gjøres 4 ganger.


Etter complex så kommer selve økta som er en 5 rounds for time. 1 runde består av 15 overhead squats, 12 C2B pullups og 9 Burpee Box Jump. Skaleringene til C2B er enten 4-12 pullups med svart strikk eller tunge ring rows.

Økta har en 18 minutters timecap. Vi ser for oss å bruke 2-3 minutter per runde.


For dere som har gjort overhead squats tidligere har nok merka at det er en tung øvelse som krever mye konsentrasjon. Du skal klare å holde balansen samtidig som at teknikken skal være on point når du går ned i bøyen. Så hvordan kan du bli bedre på en øvelse som overhead squats? Her er noen tips:

  1. Mobilitet. Det er nok dette de aller fleste sliter mest med når det kommer til overhead squats. Så, identifiser området hvor du har forbedringspotensialet til å få bedre mobilitet. Her her det ofte i skuldrene problemet ligger, men en overhead squat krever god bevegelse i skuldre, hofter, hamstrings, setemuskulaturen og lysken. Det er nok stor sannsynlighet for at du ikke har en fantastisk bevegelse i alle disse områdene, og derfor vil OHSQ oppleves som en vanskelig øvelse. Men det handler alltid om M-C-I. Sliter du med å gjøre en vanlig knebøy, så må du jobbe mer med dette, før du går videre til å gjøre en overhead squat.

  2. Stabilitet i core-muskulaturen. Du skal jo tross alt klare å holde stangen stabilt over hodet, som krever at du har en sterk kjernemuskulatur og da spesielt korsrygg. Sliter du med å holde kjernen stabil når du går ned i en OHSQ så vil naturligvis ryggen din gå fra å være rett og fin til svai, noe vi ikke ønsker.

  3. Bunnposisjonen i bøyen. Når vi går ned i selve knebøyen og kommer til det dypeste punktet så går de fleste rett opp igjen. Det som er viktig i denne posisjonen er å holde seg stabil. I dag hadde vi for eksempel 5 sekunder pause i bunnen på hver repetisjon på del 1, det er det en grunn til. Her må vi tenke på posisjonen vår. Å reise seg kjapt opp igjen vil mest sannsynlig gjøre at du mister kontrollen og du kan komme i ubalanse.Det var altså en real svettefest i dag hvor det var om å gjøre og holde pacen gjennom hele økta og bite tennene sammen.


Det har også vært Bring A Friend i dag. Masse folk som kom på timen, både kjente og ukjente. dem fikk også kjørt seg og jeg tror de var veldig fornøyde etterpå de også!Jeg håper dere har hatt en fin dag så sees vi i morgen<3

270 views

Comments


bottom of page