logo.jpg
Search

Mainsite 181017

En fortreffelig og uutholdelig hyggelig dag med dere alle sammen. Takk for det. Jeg skal skildre dagens økt senere i bloggen, men først ønsker jeg å inkludere to momenter.

Som ble forklart under timene var dagens økt tatt fra mainsite. Det er crossfit.comCrossfit sin hovedside er en veldig bra ressurs som vi av og til tar i bruk her på verftet. Men, dere kan også ta den i bruk. Den er nemlig helt totalt gratis! Hvis dere ikke kan trene på time en dag, eller ikke får plass, eller noe annet skjer, og dere må belage dere på noe egentrening, er dette en fantastisk side å bla gjennom. Der kan du bla gjennom økter mange, mange, og litt mere mange år tilbake og finne en økt du har lyst å ta. Klikker du på økten får du instruksjoner angående skalering, modifisering av økten, og hvordan den bør utføres. Video med øvelser kan du også finne der. En fantastisk ressurs. Ta den i bruk guys! (…and gals!)

Moment to angår den tyrkiske stå-opperen – Turkish Get Up eller TGU på godt norsk. Det er ikke en øvelse vi ofte ser, som vi ofte føler på, lukter på og blir kjent med. Men den kommer innimellom. Grunnen til at den kommer er fordi den er så utrolig funksjonell. Den trener kroppen fra tå, gjennom midje, til skulder. Hele deg. Hele du og sjelen din har godt av en runde med TGU i blant. Øvelsen krever balanse, koordinasjon, styrke, smidighet. You name it, TGU’s got it! Øvelsen er også god for kjernen din. Ryggen og magen. Den krever at du konstant kalibrerer og rekalibrerer for å holde vekten og kroppen i balanse. Du får også skuldre store og stødige og sterke som kampestener. 

Så til økten. Økten var 3 runder lang, hvor dere skulle jobbe to minutt på tre stasjoner hver runde. Stasjon en var ropeclimbs. Stasjon to TGU. Stasjon tre var hvile. Hvile er en øvelse i seg selv. Hvordan hviler du best? Med hodet i vasken? Sittende? Stående? 

Uansett. Sykt kul økt med kule syke mennesker! En økt som krevde mye konsentrasjon og mye skill som vi jobbet med i forkant. En økt hvor jeg så samtlige mestre noe nytt. Shoutout til Barbro som knakk koden på tauet! Enda et utrop må til alle dere andre som vurderte å ta 3m tauet, men istedet gikk på det store, farlige, 5m lange tauet, og som kom opp. Mestring var det mye av i dag. Det var bra å se. 

Jone må nevnes helt til slutt i bloggen. Mine ord gjør ham dessverre ikke rettferd, men jeg sier det allikevel. Han var lynkjapp! Non stop. Bang Bang Batman var han opp det tauet. Sykt rask klatring Jone. Tommel opp. Du opplevde kanskje ikke noe spesiell mestring, men du har mestret tauet!

Adjø alle  amigos ❤️

0 views

Recent Posts

See All