top of page
logo.jpg
Search

"DEAD" - 26.Mai.2021

Styrkeøkt!! Hvem er vell ikke glad i å ha noen skikkelige styrkeøkter innimellom? I dag har vi hatt en ren styrkeøkt med deadlifts hvor vi har kjørt 3 set av: 5 DL - 3DL - 1 DL.

Målet i dag var ikke å få ny PR i deadlift, men å finne en safe vekt hvor vi kunne klart en repetisjon til om vi måtte. "with lifting heavy comes safety, put your ego aside". Vi jobbet 25 minutter i dag med bare deadlifting, kjekk musikk og mye bra teknikk.


Før vi startet i dag gikk vi gjennom grunnleggende teknikk for å få en trygg økt. Vi har øvd på startposisjonen og vi er alle bygd opp forskjellig. Målet mot en "perfekt" teknikk går over en lengre periode, men å få den trygg og god er første steg. Deadlifts er en øvelse som bør prioriteres dersom du ønsker god overførbar styrke til andre aktiviteter. Det handler om å finne en trygg teknikk hvor vi klarer å holde spenningen i løftet vårt og kjenne at vi bruker hamstringen når vi løfter. Det viktigste fokuspunktet i dag når vi skal løfte tungt er selvsagt ryggen. Vi har fått èn rygg og vi må passe på å bruke den rett i økter som dette. Vi har derfor gått gjennom "shitty to pretty" teknikken hvor vi fokuserer på hvordan dere IKKE skal løfte og hva som er best for deg og din rygg.


Riktig teknikk er å stå med føttene i hoftebredde, la stanga være så nær leggene at den ligger direkte over skolisseknutene. Gjerne vinkle føttene litt utover, grip stanga med et skulderbredt grep og hold håndflatene mot deg. Rett opp ryggen og få brystkassen opp og frem. Tyngdepunktet skal til en hver tid være midt under fotbladet. Løftet er fullført når både hofte og knær er rettet ut. Du velger selv om du setter stanga død før neste løft eller om du kjører en såkalt "touch and go" teknikk hvor du lar vektene lett berøre underlaget før du trekker den opp igjen.


Sjekk under for gøye bilder fra i dag!!


KIDS:


Vi har også hatt en veldig kjekk økt med ungene i dag hvor vi har fokusert på spenst og øvd oss på forskjellige øvelser hvor de må hoppe. Vi hadde blant annet hinderløype og AMQRAP hvor vi inkluderte box jumps, armhevninger og mageøvelser. Dagens kids trening var en storsuksess og alle var med og koste seg. Mye bra fremgang på kids timene og bedre fokus på hele gjengen. Martin viste oss hvordan vi skulle gjøre det i dag og imponerte med en utrolig bra spenst.

Takk for i dag, vi snakkes i morgen ;)))))

241 views

Comments


bottom of page