top of page
logo.jpg
Search

CircleX

“We fail at the margin of our experience” – Greg Glassman

Grunnleggeren av Crossfit, Greg Glassman, er forfatteren av dagens sitat. Jeg vil returnere til sitatet senere, men først ønsker jeg å si to ting. 

Først: Hvis anledningen byr seg, vær lykkelig som Torgeir. Torgeir er full av energi. Positiv energi. Energi som smitter. Torgeir er en gledens due som lever livet til det fulle. Vi kan alle lære litt av Torgeirs ustyrtelige optimisme. “Så sykt gøy” skrek han andpusten til meg innimellom riene på slutten av dagens Basic time. Vi lever bare en gang. Lev livet lykkelig. Lev det fullt. Ha det gøy. Vi må ikke jobbe og stresse og bli rike på utsiden men fattige på innsiden, men nyte hvert sekund dagen tilbyr oss. Vi må ha glede i det vi gjør. Det er veldig mange på verftet som er positive, og det gjør meg og trenerne vakre og fulle av smil. Fortsett med det.

Legger ved en tankevekker fra Ben Bergeron.A post shared by Ben Bergeron (@benbergeron) on Nov 7, 2018 at 3:18am PST

Mitt andre moment er at Monica var med alle de tre døtrene sine på Basic timen i dag. Sprek familie! Tommel opp. 

Så, til økten, CircleX. Dagens økt var lang. Lang som i 48 min lang ? I team på tre personer skulle vi jobbe fire runder, på fire forskjellige stasjoner, i intervaller på tre minutt pr stasjon. Pur kondisjon. Vi måtte lufte. Vi måtte drikke vann. Presse oss selv. Holde ut. Og når vi var ferdige måtte vi le og kose oss og bare nyte godfølelsen av en vakker økt. Ingen spydde. 

Pacing er viktig når vi jobber med et så langt tidsrom. Det er ikke lett. Å vite på hvilken intensitet man skal legge seg på roeren, eller sykkelen, eller ski-ergen, eller speed fit løperen for å holde ut er vanskelig. Særlig siden vi sjelden jobber så lenge. I tillegg bruker vi kanskje ikke alle maskinene så ofte som vi skulle likt. Godt gjennomført pacing er når vi klarer å nå samme antall kalorier hver runde og akkurat har energi igjen til å øke den siste runden. Dårlig gjennomført pacing er når kaloriene faller hver runde og vår siste runde blir drastisk svakere enn den første. Mengdetrening er en god måte å bli kjent med hvor hardt vi kan pushe oss selv, og vi fikk god trening med det i dag.

Så returnerer jeg til sitatet. We fail at the margins of our experience. Sitatet er hentet fra Greg Glassman, gud og grunnlegger av CrossFit, og er en del av konseptet Constantly Varied.

Vi feiler på grensene av vår erfaring? Konstant variert trening? Hva betyr disse vage ordene for oss på verftet?

Bildet viser meget god pacing fra the coaches 😉

Menn og kvinner er summen av alle deres deler. Vår helse er summen av alt vi foretar oss. Helsen vår blir forbedret av en joggetur, løfting, en spasertur i fjellet, en aktiv hverdag, eller et sunt kosthold. Men grensen for hva vi kan gjøre fysisk når bare så langt som bredden, variasjonen av aktiviteten vi gjør. Hvis vi aldri tar knebøy blir vi dårlige i knebøy, hvis vi alltid tar knebøy blir vi bedre. Trener vi bare i 10 min blir vi gode på å trene 10 minutt, men dårlige på treningsøkter som går utover denne sonen. Trener vi bare styrke er det på bekostning av vår kondisjon. Trener vi bare kondisjon vil det koste vår styrke. Vi feiler på grensen av vår erfaring. Det vi ikke gjør blir vi dårlige på. 

Derfor søker Crossfit å være konstant variert. Derfor ønsker verftet å konstant utfordre komfortsonen vår. Derfor sjokkerte vi i dag med en økt på 48 (hjelp ?) min. Programmeringen vår ønsker å gjøre oss sterke i korte tidsrom på under 10 min, men også sterke når vi må jobbe lengre. For at vi skal utfordre våre grenser og bygge en sterkere helse hadde vi også, i dag, en økt på hele 48 min. Den var aerob. Den var voldsom. Men, som Torgeir ville sagt: “Gu! Kor deilig!”. 

Om du ønsker å lære mer angående konstant variasjon. Sjekk linken under! ?

https://journal.crossfit.com/article/constantly-varied

Takk for en uutholdelig vakker dag ?

1 view

Comments


bottom of page