top of page
logo.jpg
Search

Backsquats & Honkey Ponkey

God Fredag ❤️

Før jeg kommer til dagens WOD ønsker jeg å formidle en liten anekdote. En liten gjeng samlet seg og snakket etter siste time. Vi snakket om mye, mer, og mer enn mye. Vi lærte mye av å snakke. Blant annet lærte jeg at åler er ekle, knuter er vanskelige, og fiskeoppdrett er den nye bitcoin. Men etterhvert kom vi til å snakke om trening, om intensitet og teknikk; Om sexy muscle ups og drøye squats, og intensitet og volum og søvn. Vi snakket om alt under himmelen. Og Linn sa seg takknemlig for at her på verftet fokuserte vi veldig på teknikk

De observante la merke til at på tavlen stod det M–> C –> I. Det står for mechanics, consistency, and intensity. Den ene følger den andre. Mechanics, god teknikk, må være i bunn. Det neste er consistency, hvor godt teknikken holder under press, når vi må gjøre mange reps eller bære mye vekt. Vi ønsker at teknikken skal holde seg like god når vi jobber lett, middels eller hardt. Til slutt kan vi øke intensitet hvis, og bare hvis, teknikken er god. Hvis teknikken svikter ved en gitt intensitet, må vi gå ned i intensitet for å forebygge skader eller skavanker knyttet til et ugunstig bevegelsesmønster. På verftet prioriterer vi dette, og det er et kvalitetsstempel for oss at kundene anerkjenner verdien i dette også. Vi er på rett spor!

Til økten: Dagens økt var delt i to. Første del var 10-10-10-10 med backsquats. Andre del var en AMRAP 13 med kettlebell-swings, situps, og løping. Variert. Voldsomt. Pur Crossfit. 

Etter knebøyen var det mange slitne ben som fant det vanskelig å gallopere i vakkert sprang, men mange smilende fjes. Tommel opp. Trøtte ben betyr at vi fant en god vekt på knebøyen. Smilende fjes betyr at vi brukte kroppen, gjorde vårt beste, og var fornøyd med innsatsen. 

Jeg legger ved et bodybuilder-sitat til ettertanke:

Exercise to stimulate, not to annihilate. The world wasn’t formed in a day, and neither were we. Set small goals and build upon them.     – Lee Haney 

Med ønsker om en umåtelig vakker helg full av umulige undre ?

3 views

Commentaires


bottom of page