top of page
logo.jpg
Search

And it goes like this [Team of 3] - 20.desember.2022

Fire dager til Jul


Dere er nå heldige som har en slik trenerstab som dette her!


Ikke bare har de høyere utdanning (utenom Andreas), men de er utrolig dyktige og, viktigere, utrolig snille. Vi liker snille og omtenksomme mennesker.


Dagens Workout


Fikk litt flashback til når jeg konkurrerte. Da var jeg ofte så sliten som i dag, det er ikke så ofte jeg gjør det lenger. Jeg har jo gjort det her i over 10 år så etterhvert finner en ut av hvor terskelen er. Men i dag fikk jeg kjørt meg.


Det er jo en fin innledning til tirsdagsranten:


"Hvorfor trene så hardt, det er jo mye mer digg og trene litt roligere. Jeg liker jo ikke å slite meg ut"


Det er noe jeg har hørt igjennom de 10 årene.


Prinsippet er enkelt. Trener du 5 timer i uken der 50% av det er effektiv trening. Altså ila 60 minutt trener du 30 minutt effektivt, ta da vekk pauser, oppvarming, nedtrapping osv. Da blir regnestykket:


Av 168 (timer i uken) blir 5 timer i uken 1,5% av uken din. Noen mener at det er veldig mye å trene 5 timer i uken, du kan mene hva du vil det er1,5%. Det er egentlig ikke så mye.


Dette er litt av magien bak CrossFit. Greg Glasman forsto at vi ofte er litt late mennesker som ofte lurer oss selv. Derfor om vi legger tilrette for effektiv (det vi kaller intensiv) trening med å gjøre det samtidig, øvelser som gir kraft (funksjonelle øvelser), tar på litt musikk, har en trener som følger med og setter på litt gøyal musikk blir det naturlig å ligge på bakken som katten.


Til svar på påstanden. Du kan gjerne trene roligere å få mer resultater men da må du trene i mange flere timer som da går vekk fra din Netflix, familie jobb eller annet. Du kan jo alltids gjøre slik som mann 55 gjør og trene Ingebritsen sitt program på 28 timer i uken og si at "familie er viktig for meg" 🤓.


Jeg liker personlig å trene hver dag, selv om jeg ikke får det til. Ikke alltid like intensivt men for at min dag er best om jeg får trent. CrossFit sin definisjon er relativ intensitet, altså skal du ikke ligge som katten hver dag, men en dag i blandt er lurt for å få litt resultater.


Siden det er Desember så må vi også nevne, en gang i uken, to ganger i uken, tre gangen i uken er alle mye bedre enn ingen. Ikke vær så tøff med deg selv. Sett deg selv opp for suksess og hei på deg selv fremfor å forvente for mye. Klapp deg på skulderen for det du får til!

Flere enn katten som fikk det 😂

12 days of Christmas


Det er straks fullt på timene, håper vi får feire Jul med deg på Verftet ❤️


- Ta på julegenseren og kom med et smil så fikser vi grøt og god stemning!


Bildedryss!I morgen er en roligere treningsdag du gjerne kan praktisere relativ intensity om du har vært både mandag og tirsdag. Vi kjører dere litt ekstra hardt før Jul ❤️


TavlaHa en nydelig kveld - Andreas & Margrethe

239 views
bottom of page