top of page
logo.jpg
Search

“1 RM Dealift & ABS” – 4. April 2019

VIKTIG MELDING FRA ASKILD SOM LØFTE MER ENN DE FLESTE:

Han har 220-230 i markløft, men han sa han nøyde seg med “kun” 190 idag, fordi han hadde vært litt slakke de siste dagene + at han sa det va mye større sjans for å skada seg når ein løfte nær 100%. Det e fortsatt styrketrening, og det “handle jo om å holda seg skadefri og sunn”. Om ein løfte 300kg eller 60kg – gjelde dette prinsippet! Ikkje alltid ta på mer baaaare for å klara litt mer! Be like Askild.

Andreas har skreve blogg til oss idag også!!! PS. bildene fra idag ligge nederst.

Dagens løft – kanskje det mest givende løftet for de fleste? Alle musklene brukes og vi løfter opp mer vekt enn vi klarer i noen andre baseøvelser. Det kan være veldig givende og gøy.

Historie timen kommer nå. Deadlift navnet kommer fra å løfte dødvekt. 6. århundre f.kr sies at at det første tegnet startet til at mennesker løftet noe fra bakken og skrøyt av det etterpå. Dette på en Gresk øy der det sto noe lunde jeg løftet denne steinen her. Etter denne hendelsen er det mange tilfeller med keisere og krigere som skyter om å ha flyttet en stein.

En øy i Grekerland

Først på 1700 tallet startet vi mennesker å løfte forskjellige ting som show. Enten tømmer, steiner eller hva som helst. Hermann Goerner (Tysker) kom inn på 1900 tallet og berømmes til å være personen som gjorde deadlift populært med 329kg 1 arm DL og 360 tradisjonell markløft.

Etter dette vet dere i grunn populæriteten med dødløftet der hvem som helst rundt i verden som trener vet hva en deadlift er.

Selv om det er gøy å løfte tunge vekter så er det ikke gøy å få en trøkk i ryggen. Markløft bærer ingen nag på å knekke dere fullstendig om dere ikke respekterer øvelsen. Gjør den rett, ikke vær for ivrig, ha tolmodighet så vil du bli sterkere og sterkere på en trygg og sikker måte.

1 view

Comments


bottom of page