logo.jpg
Search

Power Snatch

Heisann!!

Idag var det to raske løft over hodet som var på planen. Vi skulle bygge opp til ett tungt sett med to rep power snatch. Hvor teknikk var alfa omega idag. Dersom teknikken ikke var “on point” fikk en ikke bygge på med vekter. Flott og se at folk fulgte denne beskjeden og var kritiske mot seg selv og ba om å bli sett.

Snatch er en øvelse hvor teknikk har veldig mye å si for hvor mye en klarer å løfte. Det er mange deler som inngår i løftet, som kan gi en hjernevridning og ødelegge løftet. En skal ta til seg alt som blir lært i progresjonen, men tømme tankene når en gjør et fullstendig løft. Snatch utfordrer ikke bare teknisk, men krever en stor kraftutnyttelse fra hoften og videre ut i de perifere musklene. Det vi står igjen med ved en sterk snatch, er å være mer eksplosiv til hopping, løping og andre øvelser hvor musklene i hoftepartiet har en aktiv rolle.

Andre del var accessory work, hvor bakside sto i fokus. Med 5 unbroken power snatch, ring rows (rygg og biceps bygger) og romanian deadlift (rumpe, hamstring og korsrygg styrkende) blir vi sterke i de essensielle musklene som gir en god holdning og sterk rygg.

Folk på timene må bli flinkere til å skrive seg opp etter timene, kan se ut som veldig få møtte opp, men tro meg det var mange fler og bra trøkk. Jeg kunne faktisk ha mast på det på timene selv og da.

0 views

Recent Posts

See All