top of page
logo.jpg
Search

Max Pullups & “Jackie”

God mandag alle senesterke sosiopater ?

Advent er ikke bare tiden når Jesus planla å bli født. Tiden teller også ned mot det hedenske vintersolvervet. Julen er også en tid for vakker familie og hyggelig hygge. På verftet er denne uken til ære for advent, og vi ønsker å ta et tappert tilbakeblikk mot tidligere økter i 2018. Denne uken er derfor Repeat Week. Mye snadder og saus denne uken. Book dere på!

Velger også å minne om julewod. Meld de dere elsker på! Hvis du elsker deg selv kan du også melde deg selv på! Det loves deilig julestemning og masse crossfit. Ellers må dere også komme på comp-class. Alt skaleres etter behov og økten er for alle som kjenner crossfits øvelser. Det er ingen trenere ansvarlig for timen, men jeg og andre trenere er med på økten ?

Dagens økt var delt i to. Første del var ikke så sexy, men veldig tung og viktig. Max reps chinups eller pullups. En god styrketest. Masse fine, ualminnelig sterke PR’s i dag.

Del to var Jackie. Klassisk Crossfit.

For time: 1000m Row 50 Thrusters 30 Pullups

Jackie utfordrer styrken vår til å sette et tempo og holde det. Vektene og skaleringene gjør at vi glir fra reps til reps. Torgeir bemerket at det var gøy. Jan spydde nesten. Elisabeth fikk ny PR. Thomas hadde aldri tatt thrusters før, men imponerte stort. Alle heiet på hverandre. Deilig å være trener i dag. Stort smil?

Bloggen avsluttes med en tanke – eller to? – om kosthold. På verftet er kosthold i fokus, og ekstra i fokus under de frekvente kostholdsutfordringene våre. Andreas hadde noen tanker angående hvorfor vi spiser så mye og hvorfor samfunnet sliter med fedme.

Hvorfor fråtser mennesker på høykalorimat som ikke er bra for kroppen? Dagens velstandssamfunn sliter med en fedmeepidemi som er under rask spredning. Det er en gåte, eller er det?

 

En vanlig sanker som levde for 30.000 år siden, hadde bare tilgang til en type søt mat: moden frukt. Hvis en steinalderkvinne kom over et tre bugnende med fiken, var det meste fornuftige hun kunne gjøre å spise så mange hun klarte før en lokal bavianflokk plukket treet tomt. Instinktet til å fråtse på høykalorimat ble programmert inn i genene våre. I dag bor vi kanskje i blokkleiligheter med overfylte kjøleskap, men vårt DNA er fortsatt på savannen. Det er det som får oss til å sluke en hel boks Ben & Jerry’s når vi finner is i fryseren, og skylle det ned med halvannen liter ola. Teorien om dette “Fråtsegenet” er det bred enighet om blant forskere.

Ha en vakker videre advent!!?

4 views

Comentarios


bottom of page