top of page
logo.jpg
Search

Dopamine

God mandagskveld

Deilig måte å starte uken på, masse dopamin. Hva er dopamin? Flere av dere vet sikker godt hva det er, men vi kan jo ta en liten oppfriskning. Dopamin er et viktig signalstoff som overfører impulser til hjernen vår. Dopamin har betydning for kontroll av viljestyrte bevegelser, men er også viktig som «belønningssystem» i hjernen. Endorfiner som vi ofte snakker om i forbindelse med trening, kroppens eget «lykkedop», øker utskillelsen av dopamin. Ved utskillelse av dopaminet vil tusenvis av nerveceller ta imot signalene, og dermed skape en belønning.

Hørt om «runners high»? Det er en dokumentert effekt hvor forskere har vist at endorfiner skilles ut under lange, og moderate til harde treningsøkter, ved en intensitet hvor ventilasjon er vanskelig, og musklene glykogenlagre tømmes. Akkurat som under dagens økt.

Endorfinene vil gi deg mulighet til å fortsette lengre. «Runners high» er en effekt som muligens kommer av det å fullføre en utfordring hvor du har presset kroppen mer enn før, noe vi gjør mye av i crossfit. Følelsen av lykke etter trening kommer fra endorfinene i samarbeid med andre signalstoffer, blant annet dopamin. Vi trenger altså ikke mer enn en aktiv hverdag for å skape vår egen lykkefølelse!

Dagens oppfriskning :-p Tusen takk for en fin dag på Verftet <3 sees i morgen!

14 views

Comments


bottom of page