top of page
logo.jpg
Search

Benchpress & «Skeisvang» 13. Februar 2019

Technique is what you fall back on when you run out of inspiration – Rudolf Nureyev

Ukens formfulle kneik, onsdag, er med dette forbi. Arbeidsuken heller mot sin sedsommelige slutt, og vi skimter sårt søt-søt helg i siktet.

Bloggen ble startet med et sitat fra gråe og gode gamle Nureyev. Selv om sitatet ikke er ment for Crossfit, kan paraleller trekkes. Undertegnede velger ikke å forklare, men bere dere tenke dere om. Hvordan er Nureyevs søte sitat linket til crossfit? Undertegnede skal spørre dere om det ved en senere, og ukjent annledning. Vær på varsom vakt!! Men, til bunns bæres bloggen i den store økten.

Dagen i dag var økten todelt. Først ble dere bedt om å bruke 10 minutter på å finne en 5RM i benkpress. Mange sterke folk, men Solveig Styrkeløft fortjener en digital applaus. Hun tok 60kg (!) i benkpress med gedigen teknikk og vakkert oppspenn. Som en afrikansk gaselle lå hun vidstrakt over benken og pumpet opp reps. Tommel opp, Solveig!

Husk, husk på skuldrene. Mange mange menn (ja menn), og ikke noe men, mange menn har ødelagt skuldrene på benkpress. Albuene inntil kroppen. Se for deg at du ror stangen ned og samme vei opp. Det er viktig.

Etterpå benkpress var det en forferdelig gøy økt. For (kvalitet og) Tid.

Skeisvang 40 Stiffleg Situps 40 HSPU 40 T2B – 5 min pause – 40 T2B 40 HSPU 40 Stiffleg Situps

Au. En magebrenner, en sickpackbygger, en teknikktester som tester hvor god vår teknikk er når vi blir slitne i magen. Andre runde var tyngre enn første. HSPU var vanskelig. Vi måtte kjenne med magen, få kontakt, synke ribbeina inn, unngå kompresjon i ryggraden.

Det er vanskelig å beholde teknikken på T2B når vi blir slitne i magen. En sliten mageregion gjør også HSPU stormfulle og tunge og lite effektive. I dag fikk dere mye trening i å holde posisjoner og holde teknikken til tross for fatique. Når vi blir slitne faller vi tilbake på den teknikken som allerede er innlært i oss. Har vi øvd lenge på T2B eller HSPU faller vi tilbake på en god og effektiv teknikk, men har vi ikke øvd, eller sluntret i øvinga, øvd feil. Da blir teknikken verre, vanskeligere å holde. Da blir det tungt. Så husk: Teknikk er bra butikk.

Ønsker dere en morgendag fin og bekymrelsesfri.

Ta-Ta ❤️

Team Verftet

3 views

Comments


bottom of page