top of page
logo.jpg
Search

Bearded Vulture 10.Februar.2021

Updated: Feb 11, 2021

God kveld:) I dag har vi hatt en todelt økt, "bearded vulture", som består av både styrke og en klassisk crossfit økt. Første delen var en EMOM 10 hvor det vært minutt gjennomføres 2 overhead squats. Noen er kanskje kjent med denne øvelsen fra før og har mulighet til å løfte litt tyngre og få en god styrkeøkt. Andre er kanskje ikke like komfortable med denne øvelsen og derfor kan den første delen være en fin økt for å øve på teknikken. Hvis mobiliteten ikke strekker helt til eller om det er andre årsaker som gjør at øvelsen kan bli vanskelig å gjennomføre, så gjør man heller 2 frontsquats.


Del to var en 10 minutters AMRAP, As Many Rounds As Possible. Hver runde bestod av: Alfa: Bravo: Charlie: 3 Muscle ups 3 C2B pullups 3 Ring rows 6 OH squats 60/40 6 OH squats 43/30 3 push ups 12 Lateral hops 12 Lateral hops 6 Frontsquats 12 Lateral hops over line


Økta i dag bestod av øvelser som er ukjent for mange. Overheadsquats er en øvelse som krever mye mobilitet i skuldrene og balansen blir satt litt på prøve. Det er viktig å tenke på at det egentlig bare er en vanlig knebøy hvor du gjør mye av det samme, skulderbredde avstand mellom beina, bøye hofta før knærne og brystkassa opp. Det vi samtidig skal tenke på er å holde stangen som er over hodet stabil. For å få dette til må man presse skulderbladene ned og bakover, da låses stangen av.

Muscleups er en krevende øvelse som tar tid å lære seg. Det som gjør denne øvelsen så komplisert er vendingen fra man gjør en pullup til en dip-posisjon. Vi har derfor i løpet av oppvarmingen øvd på akkurat denne delen, altså vendingen. Øver man på denne på egenhånd så er man ikke langt i fra av å klare en ordentlig muscleup.


Et lite (stort) jubileum har vi også hatt i dag! Vivian har vært medlem i 4 år!!! Det er kjempe stas og håper å se deg MASSE flere år fremover :D


Det har vært god stemning i boksen i dag som alltid, hvor noen har lært noe nytt og noen har tatt en PR. I tillegg til den daglige WOD'en har det i dag vært senior-trening, crossfit-KIDS og Bring A Friend. Alltid gøy med masse folk som alle er klar for å pushe litt grenser.

201 views

Komentar


bottom of page