top of page
logo.jpg
Search

“Track Day” 1600m test – 26. Juni 2019

“Ingen løpekanin, men klarte å holde pacen jeg plukket meg før vi begynte (smilefjes) NØGD!!” – Katrine ‘Ingebrigtsen’

Polarisering betegner en prosess hvor avstanden mellom de politiske aktørene øker, eller hvor partier med avstand seg i mellom styrkes. Polarisering kan også handle om briller. Polariserte solbriller er the shit. Fattige land som Hellas og Italia har de siste årene blitt mer og mer polariserte. De går med solbriller der nede. Eline har kjøpt seg polariserte briller. I Danmark er det en fjøsnisse navngitt Rasmus Paludan som mener han seiler med en stram kurs, samtidig som han brenner bøker.

Delte meninger. I kjemi bruker forskere solbriller av et slag når de gjør eksperiment. Noen liker samfunnsfagene, andre ikke. De er ikke helt enige. Men, når det kommer til matematikkfaget er alle veldig polariserte. Enten liker man matte, ellers hater man matte. Samme overføres Crossfit. Noen liker kipping pullups, andre hater dem. Polarisert. Man kan se bedre med polariserte briller. Det er bedre for øynene dine.

Løping er polarisert. Det er ikke uvanlig at man snakker, og Lotte Lo med tættis og polariserte ray bans bekjenner at hun hater å løpe – får det ikke til – mens Gro Gunnhild Gaustadsmed roper stolt ut at hun elsker det, må ha det. Runners high. Det er kokain for hjertet og bena og humøret. Akkurat som likbleke turister trenger polariserte briller mot sydensolen. På verftet løper vi en del. Ikke så altfor ofte. Men. I dag var dagen for joggeskoa og svettebånd med stjerner og striper om pannen, og korte shorts og godt humør. En ekstra dotur kanskje. Litt nerver. Nervøse tilbakeblikk til den cooper testen på videregående du hatet, eller elsket, og som gjorde at du tvilte på deg selv eller elsket deg selv. Kanskje ville du melde deg av. Kanskje stod du i det, kanskje mestret du.

Undertegnede slanket seg med løping og kosthold. Og må innrømme at han ikke alltid syntes løping var like gøy. Men, undertegnede har også brukt sene sensommerskvelder i debatt med sin far – en overlever av utallige iron-man og veteran av mil etter mil etter miiiiil med orienteringsløyper – pm hvorfor folk er så polariserte når det kommer til løping. Min far mener at løping er en fryd. Men folk begynner og kjører for hardt. Løping er gøy, sier han, når du ikke må gi bånn pinne på 5 kilometer, men holde en pace. Løpe på 60 og 70, eller kanskje 80% og fokusere på det istedenfor å alltid løpe raskere eller lengre.

Min far og min forskning ble begått med konjakk i glasset og ostepop i skåla. Og er ikke mainstream forskning. Men det er noe med det. Chris Hinshaw legger vekt på variert løping, både sakte og fort og langt og kort og sprint og ikke sprint. Han elsker løping. Hans øyne er også alltid kledd i spektakulære polariserte solbriller. Andreas liker løping, og verftet liker løping. Vi elsker den konstante kampen med tyngdekraften, din egen kropp mot verden og alle dens kilometere og oppoverbakker. Løping er hva vi er skapt for. Det er hva vi er. På Afrikas savanner løper antiloper, og i deres hårete hæler, urfolk, i dagesvis over savannen – uten å stoppe. Løping er bra på alle måter for hjertet. Det tar pusten fra oss på en helt annen måte en en stillestående maskin eller en stang. Det er viktig å løpe. Å kunne danse i regnet og løpe i oppoverbakker er hva som betegner en god kvalitet på livet. Løp. Løp mer. Med eller uten solbriller.

Derfor var det i dag Track Day på verftet. Det var ikke 5 km test. Det var en test på 1600m, en mile for de imperialistiske av oss. Vi ønsket at dere skulle mestre, bli bevisst på egen pace. Eline brukte timer og tusjer på å skape en vakker tavle for bevisstgjøring. Vi øvde mye på pacing under oppvarming. Hvor fort skal det gå hvis jeg vil løper på syv minutter, eller ni, eller hva med fem eller ti? Hvordan føles det på kroppen. Hva klarer jeg. Vi jogget mye. Brukte tid. Vi håper dere elsket det. For dagen i dag er slik løping skal gjøres. Med hensikt, i et bevisst tempo.

Økta finner dere under!!

Det var mange helter i dag. Evy Anne hadde en flammende spurt. Haakon var rød og gal og jobbet godt med seg selv. Torgeir tok sykkelen fatt. Karen og Liv Marie og Linn risikerte fartsbot for råløping.

Men dagens sterkeste solskinn kom verken fra gud, eller skylaget, men fra Katrine. Katrine jobbet med hjertet sitt i dag, hadde andre planer. Men mestret så til de grader med løpeøkta! Istedet for å utbrodere om hennes heltemot velger jeg å dele hennes oppløftende instagram-innlegg under. Les det!

Mer trengs ikke sies. Amen.

Snakkes i utrolige morgen.

Team Verftet ❤️

21 views

コメント


bottom of page