logo.jpg
Search

Squats & «If you go, I go»

Virtuosity the quality of being extremely skilled in something

Virtuosity er dagens ord og bloggens røde tråd. For nå legger jeg tråden i hendene til fagre Ariadne og digrerer. For dagens spørsmål var informativt. (Prinsesse?) Diane og Carl var enstemmige: Game of Thrones var serien å se. Friends ble nevnt av flere som et humørfylt tillegg til deres liv. Antonia mener shameless var utsøkt. Eskild sa Band of Brothers, andre nevnte Breaking Bad, Outlander, Modern Family, og Scandal. Er du på jakt etter ny serie? Prøv en av disse. De er allerede kvalitetsikret av verftets medlemmer!

Skuffet er jeg (Vegard) om at ingen spurte meg. Men sånn er livet. Er noen på jakt etter en kul serie så kan de se Leftovers. Noe utenom det vanlige. Noe stort og fagert og bedre enn alt det andre på TV – mener Vegard.

Men tilbake til dagens tråd. Virtuosity. Å være ekstremt talentfull på noe. Ordet er ofte brukt om kunst, eller musikk. Men Gregg Glassman bruker ordet som et mål for Crossfit. Vi skal gjøre det enkle ekstremt bra. Hvorfor? Hvorfor jobbe med Air Squat, stange og styre og strekke oss lenger, når vi allerede kan legge på vekter eller føre stangen over hodet i en Overhead Squat. Hvorfor fortsette med det enkle, det kjedelige, det lite sexy og tidkrevende og ofte monotone. Jo nettopp, fordi Virtuosity.

En liten feil i din Air Squat forplanter seg oppover i øvelsenes hierarki. Næringskjeden. Knær som peker inn, en buet rygg, buttwink, eller trykket feil sted på foten disse små og enkle feilgrepene blir magnifisert idet vi beveger oss opp i hierarkiet. Likeså blir en perfekt, en virtuos, knebøy med kroppsvekt bare en styrke når vi må vende, eller rykke, eller gjøre variasjoner av knebøy med vekt. Derfor ønsker vi vakre og vidunderlige vaner. Og ønsker å strebe etter at alle gjør det helt enkle på en aldeles kompetent og klar måte.

Mechanics –> Consistency –> (Then, and only then) Intensity)

Denne uken har vi hatt oppvarming og økter hvor det stod for Quality. Ikke for time. For kvalitet. For å bedre oss selv. For å forebygge skader og sure ledd og sinte kropper som oss ikke elsker eller som trening og hardt arbeids skyr. For å arbeide med virtuositet. Den vage men så umåtelig viktige kvaliteten. En kvalitet sjelden på kommersielle gym og svette, kliniske saler, men en kvalitet vi på verftet omfavner varmere enn egne barn (hadde jeg hatt noen ?) .

Og selv om det på timen står truende og rødt og digert på tavlen: For tid. Så står det egentlig: For kvalitet og tid. E = MC…. nei! Det var Einstein ? M –> C –> Intensity. Det er kanskje vanskelig. Fokusere på teknikk når i nakken sekunder svømmer vekk og du kjenner du kan presse. Det er vanskelig. Å fokusere, tenke fremover. På fremtidens deg. Den fjerne deg langt der borte med en bredrumpet Lamborghini og Villa med svømmebasseng og nydelig, nydelig fitness. Det er vanskelig, men uhyre viktig. Skru ned tempo. Fokuser på teknikk. Effektivitet. I lengden vil du bli sunnere. I lengden hakket sprekere, dine fysiske oppofrelser mer økonomiske. Din FRAN tid kortere. Din fitness høyere.

Men digresjonen må slutte! Til økten ømme ølvenner!

Backsquats 5-5-5 If You Go, I Go 12-10-8-6-4 Backsquats @ 80% of part 1 «light» Russian Kettlebell Swings

Mange sterke folk på verftet. Mange også som fokuserer på teknikk. Jan Morten pauset i det jeg kom bort, forsvant litt, tenkte litt, anvendte sin hjernekapasitet og sa at han skulle fokusere på teknikk. Han følte at mer kilo på stangen, en større byrde for ryggen, var en bør større enn han ønsket. Så han fokuserte på teknikk. Tommel opp.

Eskild kjente onsdagens økt tung i kroppen. Tenkte på seg selv og kroppen. Gikk et hakk lettere enn han pleide. Enda en tommel opp. Det er lett å bli revet med. Legge lag på lag med lette og tunge vekter på stanga. Tenke ikke fremover. På fremtidens deg. Det er bedre med en dag for lett, enn en dag for tung.

Del to av dagens økt var en rå, rask, brenner. Formatet var you go, i go. Vi fikk kjenne på tunge knebøy i en økt. Noe vi ikke så ofte gjør. Mone og Carl og Andrea var røde og presset i ansiktet. Så var også Otto og Øystein og Antonia og Lisbeth. Knebøy tar noe helt sykt på systemet, gjør oss slitne og andpustne og sterke og svake samtidig – en skikkelig hormonutløser av en øvelse.

Tror, håper, og ønsker at dere alle hadde en vakker, vakker, veldig og voldsom verdig dag i dag.

Auf Wideresehen ?

V ?

0 views

© 2020 by Verftet