logo.jpg
Search

Peek-A-Boo - 24.juni.2021

Hei folkens, god torsdag!


I dag har vi hatt Peek-a-boo på planen, en fin gymnastikk-økt.

Økta består av pistol squats, ring dips og GHD situps og har en 18 minutters timecap.
Hvorfor gjøre Pistol squats i stedet for knebøy eller vanlige utfall? Det er en perfekt øvelse, ikke bare for å teste styrken i beina, men også for balansen og bevegeligheten vår.

Det er en vanskelig øvelse som krever mye øving og vi har derfor noen fine alternativ. På Batman så kan man støtte seg til noe, for eksempel racken hvis man for eksempel sliter med å holde balansen. På hulk så bruker vi en boks hvis man sliter med å komme seg dypt nok ned. Her er det viktig å tenke på at man ikke skal sette seg ned på boksen men bare "touche" den med rumpa. Vi ønsker å holde musklene i gang hele veien. Ved å sette oss ned så slapper vi av i musklene, det vil vi unngå.


Hvis vi ikke gjør vanlige ring dips så kan man støtte seg med en strikk eller gjøre push ups i stedet. På push ups i dag så ønsker vi å være på tærne. Derfor kan vi plassere noen vektskiver under brystet for å gjøre arbeidsveien litt kortere.

Ring dips er vanskeligere en vanlige dips. Ringene gjør bevegelsene mer ustabil og du må jobbe for å holde ringene mest mulig i ro. Det er et godt tips å holde ringene så tett inntil kroppen som mulig hele veien. Klarer du ikke å komme deg til parallell eller under, så er det en anbefaling å bruke strikk som støtte på denne øvelsen.


GHD sit up, hva i alle dager er det? Mange har sikkert ikke hørt om det før de kom inn i en CrossFit boks, men det er en god øvelse for å styrke magen og ryggen. Med tanke på at man får strekt seg mye lengre ut enn det man for eksempel gjør i en vanlig sit up så vil den aktivere langt flere muskler, som også vil gjøre den til en veldig tung øvelse.

Alternativene i dag til GHD sit ups er MedBall sit ups eller vanlige sit ups.
Og sjekk denne fine gjengen da<3 Fat To Fit er ferdig for i år, herlig innsats altså!!!


Håper dere har hatt en fin dag så sees vi i morgen <3

184 views

Recent Posts

See All