top of page
logo.jpg
Search

Benchpress & Press to Handstand 31.Januar 2019

Undertegnede var direkte. Jeg spurte og pekte. Gro var blitt tryggere. Anette følte hun var blitt bedre av det hele. Steffen var rødsprengt og sliten, men meget forbedret. Noen hadde fått mot. Noen mer kontroll. Noen økte sin fysiske kompetanse. Hva snakker jeg om? Les sitatet under, hvis forfatter er Greg (Megatron) Glassman.

There are countless successful protocols for increasing shoulder strength and balance, but training the handstand and presses to the handstand improves proprioception and core strength in ways that other protocols cannot. Being upside down exposes the athlete to, what is for many, a brand new world. 

Handstand er vanskelig. Undertegnede har øvd lenge på å gå på hendene, og selv med tid og svette og tårer peker ikke tærne opp, ryggen er ikke rett, hendene sjelden stø, av og til krabber jeg sidelengs og litt tilbake før jeg går enda litt frem. Av og til er jeg en dødelig skorpion, bena klar for å stikke, korsryggen komprimert og utsatt, som flyr gjennom lokalet. Handstand er vanskelig, men ikke umulig. Ikke med øving. Og en velutviklet handstand gjør under og vidunder for kjerne og skuldre og balanse og koordinasjon og kroppskontroll og kjærligheten. Det er en uvurderlig øvelse. Det er også et fett party triks. Men pass på mengden og hyggen i glasset. En handstand for sent på kvelden er ikke bra, hverken for ditt rykte eller skulder eller haleben. ? Og om dere hadde blitt bedre i handstand var spørsmålet som ble spurt.

Men uansett, glad ble jeg da en mengde mente at dagen i dag hadde vært nyttig. At de hadde utviklet seg. Blitt bedre og vakrere og mer fullkomne – om mer fullkommen enn dere er mulig å bli ? Husk at dere også kan øve på Handstand på styrkerommet hver dag hele uken, før eller etter en time for eksempel. Eventuelt etter Elines 500-Pullup-Challenge!

Men. Til økten!!

A) 5 Rounds Strict Cindy for Quality 5 pullups 10 pushups 15 airsquat B) 3 RM Benchpress C) 20 Min Handstand Practice D) Rack Hang 3x 45 Sec (Scaled) 3x Max Sec

Mange er sterke. Sterke i benkpress. Mange er gode spottere. Deilig å se på som trener. Albuene er fine og inntil kroppen som gjør at vi får vakre og sterke skuldre i tillegg.

En shoutout i dag til Birthe. Birthe går på voksen-gymnastikk, som – om jeg har forstått riktig – er noe badass, og sexy, og umulige greier. Birthe hjalp til med hanstand øvingen, hadde gode tips å dele med sine treningspartnere og viste en glødende vilje og et glitrende eksempel for de andre på timen.

Et shoutout sendes også pr mail til Mikal. Mikal jobber på dekket av et digert skip og slenger rundt på tonn-tunge vaiere hele dagen. Resultatet er at han er litt stiv i håndleddet, men også meget habil på hendene. Klapp klapp. Undertegnede var veldig imponert av disse deilige to menneskene ?

Yippee-Ka-Yey !!

Vegard (Undertegnede) Lindtner ?

0 views

Comments


bottom of page